Welkom in de Vulkaaneifel

Een prachtig deel van Duitsland is de (Vulkaan)Eifel, met een rijke historie, welke miljoenen jaren terug gaat. Van uitgewerkte vulkanen, de typische vakwerkhuisjes tot en met de middeleeuwse kastelen en burchten, dit is allemaal te vinden in de schitterende natuur van de Eifel. De Eifel is uitermate geschikt voor wandelingen, zwemmen in een vulkaanmeer (een Maar), fietstochten, het proeven van wijnen uit de Noord-Eifel en de Moezel, of om cultuur te beleven in de oude steden. De omgeving van de vulkaaneifel heeft kleine plaatsjes met vakwerkhuizen, mooie bossen, rivieren, de Moezel en stadjes met mooie burchten zoals Manderscheid, Daun en Gerolstein. Onderstaand een hele kleine greep uit de vele bezienswaardigheden. Neem ook eens een kijkje op de site van eifelgids.nl voor nog veel meer informatie over uitstapjes, natuur, cultuur en activiteiten in de Eifel. Ook de Wasserfall Dreimühlen bij Nohn is een aanrader.

Voor de raceliefhebber ! Ferienhof Anton is Touristik Partner van de Nürburgring, als onze gast kunt u diverse kortingen verkrijgen voor verschillende activiteiten van de Nürburgring. Denk hierbij aan de Backstage Tour, de ring°kartbahn, ring°werk, en nog meer! Voor meer info zie de website van Nürburgring of neem contact met ons op.

Het "Wild- & Erlebnispark" ligt midden in de Eifel in de buurt van de stad Daun in een ca. 220 ha. groot bos- en weidelandschap. Niet alleen vanwege zijn grote wildbestand is het "Wild- & Erlebnispark" beroemd – het typische landschap met zijn grote loof- en naaldenbossen, met bergen en dalen, beekjes hebben het park als een groot aantrekkingspunt voor dier- en natuurliefhebbers uit binnen- en buitenland gemaakt. Een 8 km. lange bosweg (autotocht) leidt u door dit mooie landschap van de Vulkaaneifel. De grote ruimte maakt het voor de dieren mogelijk om te leven zoals in de vrije natuur, omdat de verschillende diersoorten zich vrij in het gebied kunnen bewegen en daarnaast ook het contact met de bezoekers kennen. Bij zes aangeduide tribunes (uitzichtspunten) langs de bosweg, kunt u uit de auto stappen en de dieren van dichterbij bekijken, fotograferen en ook voeren. Speciaal voer voor de dieren is in het park te verkrijgen.

Kosteloos kunt u 365 dagen in het jaar de langste hangbrug van Duitsland bezoeken, 360 meter lang en 100 meter boven de grond ! Een eenvoudig restaurant is aanwezig in het bezoekerscentrum.

De fascinerende wereld van vulkanen. Interactief museum voor groot en klein.

Het "Adler- und Wolfspark Kasselburg" (adelaars- en wolvenpark) ligt vlakbij Gerolstein in Pelm en is één van vier populaire attractieparken aan de "Deutsche Wildstrasse". Hier is de grootste roedel wolven van West-Europa in hun natuurlijke omgeving te zien. In de Wolf Canyon in de bossen rondom het kasteel Kasselburg heeft de roedel wolven haar leefgebied. Dagelijks worden de wolven gevoederd wat een geweldige ervaring is voor de bezoekers. Het 32 hectare grote park herbergt naast de wolven tal van andere wilde dieren zoals wilde zwijnen en herten. Het park is dicht bebost en heeft grote groene velden. In het muurwerk van een burchtruïne uit de 12e eeuw leven adelaars, wouwen, haviken, valken, oehoes, gieren.... Zij beschikken over veel ruimte in schaduwrijke volières of in zonnige hoekjes van de prachtige Stauffenberg (burcht). Acht verdiepingen worden in de 37 meter hoge dubbele toren bewoond - een "wolkenkrabber" uit de 15e eeuw. Na de bestijging geniet je van een fantastisch uitzicht over de omgeving en over de Kyll, een rivier die haar bedding 160 meter diep in de rotsen heeft gegraven. De vrije vlucht show met steenarenden, haviken, vliegers en gieren worden weergegeven op het grote grasveld voor de Kasselburg.

Goed onderhouden uitdagende baan, royaal bemeten fairways. Nabij mooi oud bos, met name in de herfst met prachtige kleuren.